ROKI Global Innovation Center thumbnail 1 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 2 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 3 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 4 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 5 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 6 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 7 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 8 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 9 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 10 ©Photo: Takahiro Arai

Works #112

ROKI Global Innovation CenterBuilt

Tetsuo Kobori Architects

Tetsuo Kobori Architects

ROKI Global Innovation Center thumbnail 1 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 2 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 3 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 4 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 5 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 6 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 7 ©Photo: Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office.
ROKI Global Innovation Center thumbnail 8 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 9 ©Photo: Takahiro Arai
ROKI Global Innovation Center thumbnail 10 ©Photo: Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office.
Tetsuo Kobori Architects

Tetsuo Kobori Architects

Location Shizuoka, Japan
Year 2013
Categories Architectural Design  >  Office buildings

Description

What kind of space allows researchers to produce creative ideas? The bird’s-eye view will foster various ideas and creativity. By constructing a new building on land blessed with nature, we aimed to create a place where pleasant emotions and the changes of nature can be felt, allowing the people who work there to produce fresh ideas. Structurally building is a studio under a single roof, with artificial earth on each level. The researchers can freely choose where to work while gazing down at earth spreading out in front of their eyes.

The filter ceiling is a constantly changing second sky that percolates light and shadows. Wind has also been addressed. Air flows are analyzed using a simulation, the skylights open together with sliding doors, and a pleasant wind from the Tenryu River can be felt. It is our hope that perhaps the researchers will feel a sense of unity through the shared “architectural experience” and come to know the instinctive sympathy they have.


Tags