NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 8 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 11 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 9 ©Photo: Takahiro Arai

Works #113

NICCA INNOVATION CENTERBuilt

Tetsuo Kobori Architects

Tetsuo Kobori Architects

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 1 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 2 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 3 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 4 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 5 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 6 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 7 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 8 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 9 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 10 ©Photo: Takahiro Arai
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail 11 ©Photo: Takahiro Arai
Tetsuo Kobori Architects

Tetsuo Kobori Architects

Location Fukui, Japan
Year 2017
Categories Architectural Design  >  Office buildings

Description

In designing this facility, we felt the need to release researchers from confinement of individual “experiment” activities and create a community of practice where they come into direct contact with others and mutually inspire each other, and we thought that it should be “open” in every sense. For this reason, we exposed experiment rooms hidden behind closed walls, enclosed them with glass, and placed a common space (the “Common”) in the center. The glass-clad experiment rooms, visually and physically easily accessible, connect seamlessly and create an integrated research community while facilitating fast-paced interactions. The “Common” is a space where people, natural environment, activities, and experiment apparatus and equipment constantly keep changing. We are planning to hold a bazaar, the second floor and the third floor of the “Common” in the future and actively open the facility to public.


Tags