Ga On Jai thumbnail 14
Ga On Jai thumbnail 13
Ga On Jai thumbnail 11

Works #351

Ga On JaiRealized

IROJE KHM Architects

IROJE KHM Architects

Ga On Jai thumbnail 1
Ga On Jai thumbnail 2
Ga On Jai thumbnail 3
Ga On Jai thumbnail 4
Ga On Jai thumbnail 5
Ga On Jai thumbnail 6
Ga On Jai thumbnail 7
Ga On Jai thumbnail 8
Ga On Jai thumbnail 9
Ga On Jai thumbnail 10
Ga On Jai thumbnail 11
Ga On Jai thumbnail 12
Ga On Jai thumbnail 13
Ga On Jai thumbnail 14
Ga On Jai thumbnail 15
Ga On Jai thumbnail 16
Ga On Jai thumbnail 17
Ga On Jai thumbnail 18
Ga On Jai thumbnail 19
Ga On Jai thumbnail 20
IROJE KHM Architects

IROJE KHM Architects

Location South Korea
Year 2012
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description

Ga On Jai

IROJE KHM Architects

HyoMan Kim

MONUMENTAL SITE
About 20 years ago, government hosted “housing expo” in Gangnam, South Korea and constructed this “expo town” of low-rise residences, and every site of this town were designed by selected architects who had been famous in South Korea at that time.
The site of “GaOnJai” was one of this “expo town”, but new owner of this house who purchased the old house of this site, has built, newly, after tearing down the old house of this site.

REQUIREMENT OF CLIENT
Useful landuse, ecology
To maximize the efficiency of landuse, to be ecological enviornment were important requirements, because the owner thought exterior spaces of demolished old house were narrow, useless and circumstance of inner spaces were dark and blue.
Introvert space
To keep privacy and security, to block noise, smoke and other’s eye, introverted layout of this house was required.
Absorbing landscape of surrounding mountain
The living room where has dynamic, picturesque view of landscape of near mountain had been required.

CULTURAL IDENTITY
The house which has it’s own Identity of Korean culture has been required because we considered this expo town is representative village in South Korea.

PASSING DOWN TRADITIONAL KOREAN LANGUAGE “MADANG”, “RU”, “CHEOMA”, “DOLDAM”.
By introducing “Madang” which is Korean inner court, we solved the requirement of private, ecological environment, useful outdoor space and got the nature which has healthy, live environment and landscape of green.
By introducing “Ru” which is Korean piloti-architecture, we absorbed the dynamic and picturesque landscape of near mountain, according to turn the axis of mass of living room to top of the surrounding mountain.
Cave-like void space under “Ru” is the beginning of approaching part of dramatic sequence of strolling course in spaces of this house.
By introducing curved “Cheoma” which is cantilevered roof of Korea for the floating roof of this house, we got, not only the resistance to rough weather condition, but also, to revive the traditional language of architecture in translated language in modern.
By introducing oval patterned concrete wall, derived from traditional stone wall, we expected it would be reminder of past.

TOPOGRAPHICAL LAYOUT OF PROGRAMS
By adapting topography of existing inclined site, lower Madang, higher Madang, various skip-floored inner spaces were designed as different level each other and they produced interesting route of stroll in every place of this house.
This natural adaptation to existing nature has been basic character of Korean culture of architecture.

STROLLING
All the programs of spaces of this house were laid out as the touring course that has dramatic interest of “strolling” through the inside and outside of this house, visually and spatially.
Thereby we expect the living in this house will not be tired for long time by giving enjoy of strolling in their own world.

TRADITION-SCAPE
Consequently, this project was a study for blending modern practical efficiency with traditional aesthetics.


Tags