Sukhumvit 91 House  thumbnail 10
Sukhumvit 91 House  thumbnail 9
Sukhumvit 91 House  thumbnail 3

Works #364

Sukhumvit 91 House Realized

Archimontage Design Fields Sophisticated

Archimontage Design Fields Sophisticated

Sukhumvit 91 House  thumbnail 1
Sukhumvit 91 House  thumbnail 2
Sukhumvit 91 House  thumbnail 3
Sukhumvit 91 House  thumbnail 4
Sukhumvit 91 House  thumbnail 5
Sukhumvit 91 House  thumbnail 6
Sukhumvit 91 House  thumbnail 7
Sukhumvit 91 House  thumbnail 8
Sukhumvit 91 House  thumbnail 9
Sukhumvit 91 House  thumbnail 10
Sukhumvit 91 House  thumbnail 11
Sukhumvit 91 House  thumbnail 12
Sukhumvit 91 House  thumbnail 13
Sukhumvit 91 House  thumbnail 14
Sukhumvit 91 House  thumbnail 15
Sukhumvit 91 House  thumbnail 16
Sukhumvit 91 House  thumbnail 17
Sukhumvit 91 House  thumbnail 18
Sukhumvit 91 House  thumbnail 19
Sukhumvit 91 House  thumbnail 20
Archimontage Design Fields Sophisticated

Archimontage Design Fields Sophisticated

Location Bangkok, Thailand
Year 2018
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description

In the middle of Sukhumvit Soi 91 where business area connects to Bangkok eastern suburb, a two-storey house of 898 square meters on the plot of 150 square wah land stands for a family of four, which may extend to six in the future. Considering the size of this property, utility space, including separate cleaning area for two housemaids on one side beside neighbouring apartment, is spacious.

The house faces to northeastern. The width of a street in front of the house is 6 meters, rather narrow when comparing to the house scale. This controls the building and positioning of a garage for six cars to run along the street for the convenience of the drivers. This property also has a mid-sized swimming pool and a small garden with a mid-sized tree. The roof of the garage is large enough to serve as an outdoor, multifunctional space for various activities. A tabernacle at one end of a swimming pool and a gym at the other end is connected by a long corridor, creating a volume of the entire place with a swimming pool as a center and house court.

Since former residence of this family is a quiet condominium with high level of privacy, serene atmosphere is needed for their new home too. The house is designed with closed-off plan to maintain supreme privacy for busy townspeople. Wood lathe is used as main construction material not only for its durability and easily maintenance but also for its capacity to create warm atmosphere. The structure of the house highlights lightness and transparency through upper and under planes, light roof and floor, and large mirror. The tone of tile and artificial stone creates mood of harmony and calmness.


Tags