NEUTRALE Offline Store thumbnail 5 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 9 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 3 Luis Díaz Díaz

Works #588

NEUTRALE Offline StoreRealized

estudio DIIR

estudio DIIR

NEUTRALE Offline Store thumbnail 1 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 2 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 3 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 4 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 5 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 6 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 7 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 8 Luis Díaz Díaz
NEUTRALE Offline Store thumbnail 9 Luis Díaz Díaz
estudio DIIR

estudio DIIR

Location Madrid, Spain
Year 2021
Categories Interior Design  >  Stores

Description

The solid principles on which Neutrale brand is founded seek to be transferred to a physical space. Sustainability, respect for the environment or awareness of new consumption methods are some of the values ​​that build its identity. All of them are transferred to the project in order to start an interesting challenge that aims to enrich the sales experience.

Less but better constitutes one of the main manifestos of Neutrale, and from this approach the project was born. First of all, and after an exhaustive study of the characteristics of the space, it is decided to respect its original architecture. Next, a series of small, careful and strategic interventions are projected. The desire is to reconfigure the space and understand each corner in a special way.

A large longitudinal nave defines the main room, a welcoming space that acts as a presentation letter for the brand. The imposing granite base on which the façade rests inspire some of the successive interventions. As a symbolic gesture, two granite benches are designed at both ends of the nave. At the back of the space, a large counter reserved exclusively for the sale of coffee is designed. This hybrid model offers the possibility of experimenting with the typology and introducing new uses that energize the space. The consumption of coffee and the exhibition of garments coexist perfectly in the same place.

The line defined by the granite base is used as a reference to cover the rest of the walls. An innovative and sustainable material, made from pressed cellulosic waste and called Honext, is used as a vertical facing. The reuse of resources is part of its circular approach, a vision shared with Neutrale brand. In addition, its aesthetic qualities make it possible to unify the whole and provide a welcoming character to this welcoming space.

The intervention in the rear area follows the same principles. A sofa is designed as a primary element of the space. The sustainable fabrics that the brand itself manufactures are used to cover this element. Also, to design the large curtain that serves as a fitting room. Finally, a special carpet covers the floor and gives warmth to this environment.


Tags