CARBON HOUSE thumbnail 8 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 6 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 15 ©️Photo: KIE

Works #810

CARBON HOUSERealized

ALEXIS DORNIER

ALEXIS DORNIER

CARBON HOUSE thumbnail 1 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 2 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 3 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 4 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 5 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 6 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 7 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 8 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 9 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 10 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 11 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 12 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 13 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 14 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 15 ©️Photo: KIE
CARBON HOUSE thumbnail 16
ALEXIS DORNIER

ALEXIS DORNIER

Location Ubud, Bali, Indonesia
Year 2019
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description

CONSTRUCTION: instagram.com/bali_construction www.baliconstruction.co.id
INTERIOR DESIGN: Alexis Dornier with Tim Russo https://www.instagram.com/alexisdornier/
SIZE: 275 m2
COLLABORATORS: Uluwatu Surf Villas
BRANDS: Grohe, Toto, Tecnogas, Franke, LG, Sika flex

As part of the expansion of the Uluwatu Surf Villas, Cliff Front 7 (CARBON HOUSE) has been designed in collaboration with Tim Russo.

The overall design is a result of applied challenges through plot boundaries amongst the natural landscape. This tropical modern villa consists of 4 bedrooms and maintains a consistent palette of 100-plus year-old reclaimed teak from Java, reclaimed ironwood from Kalimantan, andesite, terrazzo, local limestone, and floor to ceiling windows. The predominant gesture of the house is it’s polygonal shading element, which introduces a transition space, semi-covered and connecting the indoors with the outdoors. Various folds in the roof give a sense of protection and privacy, and each bedroom bears its own signature as a result of the project's overarching architectural narrative. Cladded with reclaimed teak, the ceiling gives a stark contrast to the lime stone walls that pick up the geometric theme on another scale - a big puzzle of individually cut stone plates that are sourced from a quarry near by. An expansive garden scape cascades from the angular infinity pool, back dropped by the Indian Ocean. Custom furniture was created to fit into the building's unique angles. This villa houses a collection of oversized framed art by Andy Davis.

• Lot size – 1,100m2
• Villa size – 275m2
• Pool size – 42m2

Cliff Front 7 (Carbon House) is part of the ‘Uluwatu Surf Villas'; a resort dedicated to surf and travel culture. For information on booking please go to www.uluwatusurfvillas.com and find them on Instagram @uluwatusurfvillas


Tags