Kepler 196 Flat thumbnail 7 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 4 Zaickz Mosqueda
Kepler 196 Flat thumbnail 5 Ariadna Polo

Works #868

Kepler 196 FlatRealized

All Arquitectura

All Arquitectura

Kepler 196 Flat thumbnail 1 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 2 Zaickz Mosqueda
Kepler 196 Flat thumbnail 3 Zaickz Mosqueda
Kepler 196 Flat thumbnail 4 Zaickz Mosqueda
Kepler 196 Flat thumbnail 5 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 6 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 7 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 8 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 9 Ariadna Polo
Kepler 196 Flat thumbnail 10 Ariadna Polo
All Arquitectura

All Arquitectura

Location CDMX, Mexico
Year 2022
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description Original Language (Spanish)

In the past we have had the opportunity to develop projects that play with the idea of minimal housing. For a long time multiple people, as well as practices and homeowners have experimented with the same idea, however, we are facing a reality in which young couples can only aspire to apartments or homes no larger than 70m2, 2-bedroom homes and in many cases only one.

Kepler 196 is not only an intervention of architecture and interior design, it is also the exhortation to offer adequate housing for people. The architectural project revolves around two central environments, the first a piece of furniture that integrates the service areas, kitchen, bike rack and laundry area in a completely blind wooden front; the second, a central piece of furniture that integrates different functions, from a small dining room for 3 people, a TV center, a specific home office area and a linen cellar. This central piece of furniture allows us, through a single piece, to be able to divide the space without the need for walls, linking and integrating the common spaces. 70% of this project is made up of the specific furniture for the project, achieving an environment that optimizes the storage and rest areas, it was decided to optimize each of the areas to the maximum, providing the spaces with the necessary comfort without the need for separate them through unnecessary walls. The furniture as a guiding element, which vestibulates the private areas from the public ones.

Although it was not part of the premises of the project, the terrace that originates as the social center of the project, de facto the most important visual highlight, with views from the bedroom and dining room, is decided to intervene in an integral way. On this occasion we invite Panorama, an architecture and landscape office that in collaboration developed a design that integrates all the original project conditions, an integration of materials that harmonize with the architectural proposal and a plant palette that decorates and composes the space, expanding the Department.

The result is an apartment that supports play and its multiple configurations, a space for experimentation, work and study, our manifesto on minimal housing.

#wearall


Tags