Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 17
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 6 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 15 José Campos

Works #906

Vieira de Almeida Law Firm - head office buildingRealized

OPENBOOK Architecture

OPENBOOK Architecture

Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 1 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 2 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 3 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 4 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 5 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 6 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 7 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 8 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 9 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 10 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 11 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 12 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 13 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 14 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 15 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 16 José Campos
Vieira de Almeida Law Firm - head office building thumbnail 17
OPENBOOK Architecture

OPENBOOK Architecture

Location Lisboa, Portugal
Year 2018
Categories Architectural Design  >  Office buildings

Description

Located in the heart of Lisbon, the Vieira de Almeida offices are comprised of over 11,000 square meters of refurbished warehouse space to accommodate the leading Portuguese law firm's growing success.

Through the recovery of reference elements, it was possible to maintain the memory and the industrial character that marked an era, while at the same time adapting it to the current user’s requirements.
The whole central body, of an ‘industrial character’, was kept with the existing vaults preserving the main structure, the metallic elements, the great brick walls and other diverse elements. The use of the geometry of the roof made it possible to create exceptional and unique interior volumetry, as well as allowing for natural light to enter the entire building, allowing workplaces to be illuminated through light wells created on all floors.

By uncovering the rich palette of textures, tonalities, and shapes, it became possible to create a space of proximity and collaboration that reflects the client’s own culture. Based on the concept of reshaping the experience of spaces, the building offers three informal meeting spaces, 157 offices for a total of 380 workstations, a 140-seat auditorium, a library, an art gallery, 23 meeting rooms, a music studio and a medical office.


Tags