Office in the Attic thumbnail 5 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 4 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 3 Studio Vetroblu

Works #1004

Office in the AtticRealized

domECO

domECO

Office in the Attic thumbnail 1 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 2 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 3 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 4 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 5 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 6 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 7 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 8 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 9 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 10 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 11 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 12 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 13 Studio Vetroblu
Office in the Attic thumbnail 14 Studio Vetroblu
domECO

domECO

Location Sardinia, Italy
Year 2021
Categories Interior Design  >  Office buildings

Description Original Language (Italian)

The project concerns the interiors of an attic room in the historic center of Sassari, for the creation of an office with 3 workstations and a meeting room.

The small attic is located in the most prestigious square of the city of Sassari and for this reason it was decided to pay homage to its beauty with a custom-made wallpaper, decorated with the facades of the main buildings, from the Palazzo della Provincia to the very particular Palazzo Giordano.

The interventions are minimal, only an existing false opening is modified and a new glass part for the bathroom is recreated. All dividers are made of transparent crystal to amplify spatial perception and favor brightness.

The floor is a uniform parquet in all spaces.

The furnishings are made to measure to maximize the storage space without damaging the spatial perception. The wall blocks are the same color as the wall, a delicate moon gray, while two large blocks of oak and white paneling are positioned along the longitudinal axis, accompanying the gaze. It was chosen not to let them reach the ceiling, to allow the gaze to go further and create interesting plays of light.

In correspondence with some small existing windows, the piece of furniture has a sloping hole that maximizes the incoming light.

Artificial light is always indirect, small spots uniformly illuminate the backgrounds of the wooden roof, guaranteeing uniform light on the work surface.

The furnishings are as neutral as possible, glass desk tops are combined with light chairs in neutral tones, transparent polypropylene chairs and a light wallpaper decoration have been chosen for the meeting room, representing an urban landscape.


Tags