SCAPE thumbnail 4 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 13 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 15 ©Photo: Masao Nishikawa

Works #100

SCAPERealized

APOLLO Architects & Associates

APOLLO Architects & Associates

SCAPE thumbnail 1 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 2 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 3 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 4 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 5 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 6 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 7 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 8 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 9 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 10 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 11 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 12 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 13 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 14 ©Photo: Masao Nishikawa
SCAPE thumbnail 15 ©Photo: Masao Nishikawa
APOLLO Architects & Associates

APOLLO Architects & Associates

Location Yamagata, Japan
Year 2020
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description Original Language (Japanese)

A single-family house where the pediatrician's husband and family live in a snowy area of Yamagata Prefecture. The site is next to the husband's parents' house, and the plan has begun aiming for a house that makes use of the stone garden in the back of the site as a borrowed landscape.
Featuring a massive façade, this house uses external insulation in concrete, so you can spend comfortably even in the middle of winter. By adopting Breeze Soleil and wooden insulation sash, we have created a space where you can spend lightly even in snowy areas.
In addition to the open-style communication kitchen, the living room facing the dynamic atrium is located on the first floor. Thanks to the continuous wall storage from the kitchen to the living room, daily necessities do not overflow. The stone garden at the end of the symbolic wood-burning stove can be seen at any time through the large FIX glass. From the kitchen and living room, you can always feel the changing seasons and time, and it is full of extraordinary resort feeling. In addition, the purpose of using the ground window is nothing but a device to capture the rich stone garden as a borrowed landscape and at the same time block the line of sight from the neighboring house.
Private rooms such as a children's room and a master bedroom are set up on the second floor. The living room and the children's room are interactively connected through the atrium, creating a comfortable sense of unity. In the future, by adding a playground and a place of relaxation to the outer space, a fun relationship with family and relatives will be created. It may be said that the way of life where many people are connected while feeling the sign of a family is exactly the traditional housing style rooted in the rural areas of Japan.


Tags