TRANE thumbnail 12 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 11 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 10 ©Photo: Masao Nishikawa

Works #97

TRANERealized

APOLLO Architects & Associates

APOLLO Architects & Associates

TRANE thumbnail 1 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 2 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 3 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 4 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 5 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 6 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 7 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 8 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 9 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 10 ©Photo: Masao Nishikawa
TRANE thumbnail 11 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 12 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 13 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 14 ©Photo: Toshihide Kajihara
TRANE thumbnail 15 ©Photo: Masao Nishikawa
APOLLO Architects & Associates

APOLLO Architects & Associates

Location Japan
Year 2018
Categories Architectural Design  >  Houses/Villas

Description Original Language (Japanese)

The owner is a husband who works in the financial industry and a wife who works in the luxury furniture industry. Since my husband used to work as a JAZZ musician, he started a plan to project the world of John Coltrane's music, which he calls his teacher, into his own living space.
When you enter the room from the entrance on the side of the piloti garage, a couple's bedroom is set up in the back and a sanitary room is set up in the foreground. Approach to the 2nd floor At the end of the stairs, there is a dining kitchen like "JAZZ BAR" where you can enjoy meals and drinks with your family and friends. Sufficient natural light is poured into the living room, which is characterized by a large atrium, through the skylight provided at the top. You can enjoy JAZZ to your heart's content while looking at the pictures of John Coltrane on the wall and the Cat Walk Bridge, which creates an industrial atmosphere.
In addition, the small balcony facing the front road has a steel louver that blocks the outside line of sight and protects privacy. On the 3rd floor, private spaces such as children's rooms are openly arranged, and access to the rooftop is also possible. Enjoy a garden party at the rooftop bar with frequent guests. By creating a vertically continuous studio without partitioning the interior of the compact space, it is finished as a small house like a theater where you can experience the story realistically.


Tags